Rovatok

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

1984 (1) against (1) anyád (1) bad (1) balatonszemes (2) bemutató (3) beszámoló (4) booking (1) boroskóla (1) break (1) budapest (2) buzipánkok (1) dolls (1) elindult (1) exploited (1) fanzine (2) film (1) freefest (1) győr (1) hardcore (1) hardcorepunk (1) hc (1) high (1) ignite (1) japán (1) kid (1) koncert (1) kuplung. (1) kurva (1) leptospirose (1) marina (1) metalcore (1) misfits (1) morality (1) nesze (1) nofx (1) nyár (1) orálisélmény (1) paks (1) pécs (1) pecsa (1) poetry (1) punk (5) punkrock (1) radio (1) ramones (1) redlineoffside (1) reflected (1) religion (1) rentokill (1) revue (1) rock (1) rockers (1) roll (1) school (1) semmikomoly (1) silence (1) something (1) sörgyár (1) szopjonleafaló (1) tapolca (1) tetoválás (1) the (1) toy (1) trash (1) underground (1) v2 (1) videó (1) video (3) videósdi (1) wassup (1) watchmybag (1) you (1) zene (1) Címkefelhő

Toy Dolls

2007.08.27. 01:59 renman nerd

Nos, úgy néz ki, sikerül publikálnom az első komolyabb írást, amint azt a címe is mutatja a méltán híres, már-már legendás brit punk fenegyerekekről, a Toy Dollsról lesz szó. előszőr is vázlat szerűen, nagy vonalakban szeretném bemutatni a zenekart azoknak, akik esetleg nem ismernék őket (bár remélem ilyen nem akad:) )
1979 októberében alakultak Pete Zulu (Peter Robson) - ének, Olga (Michael Algar) - gitár, Flip (Philip Dugdale) - basszus gitár, Mr Scott (Colin Scott) - dob felállással.Első fellépésük október 20-án volt, még ebben az évben, szóval elég hamar belecsaptak a lecsóba.A saját elmondásuk szerint igen üresre sikeredett bulik után Pete Zulu kilépett, hogy megcsinálja a saját zenekarát, a Zulu & The Heartaches-t.Ekkor Hud vette át az énekes szerepét, aki még sosem énekelt annakelőtte, ő egy fellépés után távozott is:D ekkor váltottak át az azóta is sikeresen működő trió felállásra, és Olga markolta meg a mikrofont, vagyis tették elé az állványt, mivel mindkét kezét lefoglalta a gitár.Pár fellépés után már százas tömeg előtt zenélgettek dél-kelet Angliában.Folyamatos tagcserék, amit nem is szeretnék tovább ecsetelni, rengeted egyfellépős zenekari taggal.Az egyetlen állandó tag Olga, a mostani felállást 2006 januárjában érték el, ami annyit tesz, hogy basszusgitáron Tom Goober, a dobok mögött Mr. Duncan.
Eddig 15 hangzóanyaggal örvendeztettek meg bennünket, az elsőt 1983-ban Dig That Groove Baby címmel, ami 10 kiadásban jelent meg, az utolsó 2000 októberében, Németországban.
3 nap alatt vették fel, és keverték le, Happy Bob az ebédszünetében dobolta fel.
Az ezt követő albumokat csak felsorolom, illetve Olga véleményét is hozzájuk írom.






A Far Out Disc

Olga utálja és nem akarja hallgatni. :D
Hát nem is sikerült valami fényesre, kicsit egysíkú, a Florence is deaf (Florence süket) című nótáról már nem is beszélve, ami egy élethelyzetet mutat be, amikor is a két nyugdíjas hölgy meglátogatja barátnőjüket és ő nem nyit ajtót. A csengetés és a kopogás folyamatosan fokozódik, az utóbbi már dörömbölésbe megy át, majd 2-3 persz agónia után végre hazaér Florence a piacról. SZÖRNYŰ!!! Csatlakozom az előttem szólóhoz, tényleg nem ezzel kell kezdeni az ismerkedést a Toy Dolls-szal:)

Idle Gossip

86 augusztus. kegyetlen körülmények között rögzített album, 3 hét alatt felvéve, lekeverve.Nekem kazettán van meg, így a minőségromlás hatványozott, ugyanis az eredetinek sincs valami fényes hangzása.Vannak rajt jó számok.






Bare Faced Cheek

1987. október. Jó munkához idő kell, rosszhoz meg mégtöbb. Olga úgy vélte ez lesz a legjobb albumuk, de úgy érzi, nem sikerült.Talán mert túl sok időt fordított rá? Csak szenvedett a számok írása közben, ráadásul még a gitárja is tönkrement a stúdióban, így kénytelen volt a hangmérnökét használni a hozzá tartozó pedállal együtt.Olga utálja a pedálokat:D nem hiszem hogy ezek után a szívéhez nőtt:D gyors számok, nem nehéz szöveggel, viszont annál több nyelvtörővel "QUICK TO QUIT THE QUENTIN"

Ten Years of Toys

1989 július. Válogatás dobgéppel, jó számválasztással. "Soha többé dobgép!"Olga








Wakey Wakey

1989 szeptember. 1 év alatt írta Olga, egy bingo bár fölött, a 6. emeleten rögzítették, minden cuccot fel kellett vinni, de mindemellett meg vannak vele elégedve.







22 Tunes Live From Tokyo

1990 október. Olga szerelmes Japánba, ott is él/élt. Nem kívánok semmit hozzáfűzni, ez az album értelmetlen. Egy walkmannal vették fel, majd utána felvették az éneket meg egy-két dolgot. "Mindenkitől elnézést ezért"-Olga.






Fat Bob's Feet

1990 március. Halk gitárral és énekkel.









Absurd Ditties

1993 január. Nagyszerű számok, melyek közül sok alkotja a koncertes számok gerincét.Örökzöld. Olga a legjobbnak tartja, ám az én szívemhez mégis a soron következő áll a legközelebb, amely az






Orchastrated
címet viseli.   1995 február.Ez az album egyszerűen MEGUNHATATLAN. Olyan számok tarkítják, mint a POLTERGEIST IN THE PANTRY, HARRY'S HANDS, DAVID'S XR2, IVY'S LURID LIPS, RON DIXON DUMPED D-D, BOWLING BARMY. Úgy gondolom ezek a számok a legToyDollsosabbak. Talán azért húz a szívem az albumhoz olyan nagyon, mert ez volt az első, amit betettem a kazettás magnóba, érezhettem az eredeti fényes papír tapintását, félelmetes érzés volt:)



One More Megabyte 




1997 április. Igen vicces kis összeállítás, olyan igazi angol Toy Dolls humorral:) hallgatható középkategóriás lemez.





On Stage In Stuttgart 




1999 október. Erről sincs jobb véleményem, mint a másik koncert albumról. MINEK????





Anniversary Anthems 



2000 október. Nagyon jó kis bulis lemez, olyan specialitással, mint Ricky Martin Livin la Vida Loca-ja. 21. szülinapi lemez, mindenképp MEGHALLGATNI!





Our Last Album?

2004 november 15. "Azt kell mondanom, imádtam felvenni ezt az albumot, különösen, amikor az összes barátunk háttérvokálozott, kemény meló, de sok vidámság.Bár az album nem valami jó, egy csokor átlagos szám, elégedett vagyok az I Caught It From Camillával és persze a Barry The Rooferrel. Büszke vagyok a számra, de büszke szeretnék lenni az egész albumra az utolsó után is."-Olga



Treasured Toy Dolls Tracks 

2006. Megint egy válogatás, kevésbé ismert számokkal, valamint nagy klasszikusok is felcsendülnek rajt. 2007-ben a japán kiadása is megjelent.

 


"Kölcsönkértem egy Gibson SG gitárt kicsi Lee-től az album kedvéért, nem tudom miért!" "Az Idle Gossipot Telecasterrel játszottam fel, ezért lett az a legjobb az albumon."

A legközelebbi koncertjük Németországban lesz, szeptember elsején, majd 4 nap pihenő után 4 egymást követő koncert Japánban, ezek után pedig szeptember 13-tól UK turné.

Magyarországon legutóbb a Zöld Pardonban láthattuk őket, 100 forintos belépő mellett hülye lettem volna kihagyni, még akkor is, ha meg van a véleményem a helyről. Mivel este 22 óráig lehet csak élő zene (amit nem értek, hogy miért, ugyanis ami utána megy a CD-kről, az kábé ötször hangosabb), ezért nem számíthattunk hosszú produkcióra, meg sok visszára. 8 körülre értem oda, majd lerövidítettem kicsit a sort, mivel kordon volt kihúzva a bejárattól egészen a Petőfi hídig és a kordon végénél már szedték el a piákat meg a meg nem engedett tárgyakat, ezért nem kis fennakadás volt az előbb említett helyen. Se táskám nem volt, se pia nem volt nálam(mert már rég elfogyott:D), így hamarosan beértem. Bent már igen sok ember fogadott, csak a 3. 4. sor környékére jutottam így is, de amikor egy kis idő után hátra néztem, nagyon durván beszorítottak már. Mondhatni az utolsó pillanatban érkeztem, hogy még lássak is valamit. 40-45 perc azzal ment el, hogy egy nő hangolta a gitárokat, állítgatta a hangerőket meg mászkált össze-vissza.Kicsit csalódottnak éreztem ekkor magam, nem gondoltam volna, hogy így sztárkodnak, meg húzzák a nép agyát. A tömeg ennél a résznél már nem bírt magával, majd felcsendültek az első ismerős hangok, de a színpad ekkor még üres volt, ám beindult a "tánc", ami nem kicsit sodort arrébb. Megjelent a 3 jómadár a színpadon és hozzáláttak végre! Hatalmas pogó, body-surf, kakaskodások, ideges biztonságiőrök és nagyon jó hangulat jellemezte ezt az 1 órácskát. Színpadi showban sem volt hiány, az első szám után megszabadult a két nem helyhez kötött ember a piros ingjétől, ezután félmeztelen folyt a gitártépés. A rádiós hangszer előnyét egyértelműen kihasználták, futkároztak, ugráltak fent.Majd a Lambrusco Kidnél előkerült egy nagy üveg Lambrusco, amire két konfettit lövő IZÉ is volt szerkesztve, ezeket belelőtte Olga a tömegbe, mérsékelt sikerrel. Majd egy óvatlan pillanatban Elvisnek öltözve, táncoló fekete 150-es lakkcipőben láthattuk, kék zakóban.
2 számot játszottak repetának, hozzá kell tenni, nagynehezen.
Összességében véve jó volt őket élőben látni, ám igencsak lehúzott a produkció értékéből a hely, bár nem hiszem, hogy ilyen szinten már alább adnák a 120 centis színpadnál, meg a fények meg miegymás.

Aki nem volt ott bánhatja, bár nem megismételhetetlen.
Végezetül a videosdi!

https://www.youtube.com/v/y0XkW7QNeuk
We're Mad

https://www.youtube.com/v/eti21PVHXrg
Nellie The Elephant

https://www.youtube.com/v/FQhGXE5Q_pY
I've got Asthma

Köszi a figyelmet: R. N.

1 komment

Címkék: koncert beszámoló bemutató toy dolls

A bejegyzés trackback címe:

https://wedontchange.blog.hu/api/trackback/id/tr82149896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prater 2007.08.27. 23:08:33

Erdekessegnek megjegyeznem, hogy anno rakerultek a vitatott \"Srtenght thrugh oi!\" valogatasra is... ;-)
süti beállítások módosítása