Rovatok

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

1984 (1) against (1) anyád (1) bad (1) balatonszemes (2) bemutató (3) beszámoló (4) booking (1) boroskóla (1) break (1) budapest (2) buzipánkok (1) dolls (1) elindult (1) exploited (1) fanzine (2) film (1) freefest (1) győr (1) hardcore (1) hardcorepunk (1) hc (1) high (1) ignite (1) japán (1) kid (1) koncert (1) kuplung. (1) kurva (1) leptospirose (1) marina (1) metalcore (1) misfits (1) morality (1) nesze (1) nofx (1) nyár (1) orálisélmény (1) paks (1) pécs (1) pecsa (1) poetry (1) punk (5) punkrock (1) radio (1) ramones (1) redlineoffside (1) reflected (1) religion (1) rentokill (1) revue (1) rock (1) rockers (1) roll (1) school (1) semmikomoly (1) silence (1) something (1) sörgyár (1) szopjonleafaló (1) tapolca (1) tetoválás (1) the (1) toy (1) trash (1) underground (1) v2 (1) video (3) videó (1) videósdi (1) wassup (1) watchmybag (1) you (1) zene (1) Címkefelhő

2008 eddig..

2008.01.31. 18:40 wdc

Nem igazán kedvelem a januárt, hideg van, itt a nyakamon a vizsgaidőszak, korán sötétedik stb.. De ez az év nem indult rosszul, végre tudok egy tisztességes postot írni. Nos. Volt 11.én Veszprémben egy Something Against You koncert. Busszal mentünk fel, jó korán odaértünk, volt időnk meginni 1-2sört. Megérkezett a zenekar, végre szereztem magamnak egy saját példányt az új lemezből. Bár ezt már máshol elmondtam, leírom ide is a véleményem hadd hízzon a bejegyzés. Tetszik a lemez, jók a dalok. Nekem mégis a 2004es s/t marad a kedvencem, és nem azért mert tökre menő minden banda első lemezén szeretni a legjobban. Az "új" dalok tökösebbek, parasztabbak, gonoszabbak, viszont a régi dalokban az tetszett, hogy "el lehet bennük merülni". De tényleg. A Trap vagy a Pray for God hatalmas szerzemények. Na de maradjunk az újnál. Az album tökéletesen van felépítve, sehol sem unalmas, nincsenek "töltelékdalok" sem. Vannak nagyon jó részek, gondolok itt pl az O, R They breakdownjára, ami eszméletlen fasza. Az énekhang furcsa, de csak azoknak akik ismerik az előző lemezeket. Ott erőteljesebbnek tűnt, de ha jól tudom ott több sávban lett felvéve és effektek is voltak rajta. Nekem bejön végülis mindkettő. Szóval összességében király album, vegyétek meg, támogatssátok a zenekart, meg az undergroundot. Magatoknak is jót tesztek vele. Élőben még erőteljesebb mint lemezen. Nem voltunk sokan a koncerten de mi jól éreztük magunkat, az biztos. Utánuk a Zero Tolerance játszott, de nekünk sajna le kellett lépni az utolsó busszal. Frankó este volt.
Tudom, hogy későn, de csak most vettem meg a Nesze Hanyatlás című albumát. a 44es sorszámút kaptam, tetszik rajta ez a külső borítás, nagyon jó a dizájnja. A szövegkönyv is nagyon pofás, ha jól tudom a dobosuk, Tibor csinálta, respekt neki. Na de a lényeg a zene. Ha nem ismerném a bandát, ezt a lemezt az első kettő közé tenném. Hasonló a véleményem mint a say-nél, a 2004es albumot nehéz lesz überelni, az nekem az egyik kedvenc hazai punk lemezem. Az egy olyan album amit bármikor meg tudok hallgatni elejétől a végig és mindig ugyanúgy élvezem. Na de már megint a múltról beszélek.. A Hanyatlás is egy jól összerakott lemez, bár hangminősége picit roszabb, de naés akkor mivan? Pierre Larignon jó szövegeket ír, ezen az albumon is ezen van a legnagyobb hangsúly. Vannak nagyon jó részek, jól eltalált dallamok. A Hátsó Szándék feldolgozásból meg pont a kedvec részemet hagyták ki, de azért így sem rossz persze. Vegyétek ezt is, ezzel is jót tesztek magatoknak és a zenekarnak is.
Akkor jöjjön a kedvenc új szerzeményem. Ez sem mai darab, a WatchMyBag 2007-es A keselyűk nevettek LPjéről van szó.(kösz borbála). Kb tavaly nyáron ismertem meg a zenéjüket, akkor hallottam először az Üvegkönnyeket, amire elsőre megtetszett, sokat hallgattam és annyi. Aztán nemrég  megkaptam ezt a lemezt ajándékba, végighallgattam, nagyon atom az egész. Jó szövegek, jól kidolgozott számok, fasza akusztikus meg zúzós témák,még ennél is jobb elszállós dallamok. Látszik, (illetve hallatszik) hogy sokat dolgoztak rajtuk. Abszolút kedvencem az Itt lakik bennem című szerzemény. Nem nagyon csípem a tappingszólókat de ebben a számba nagyon beleillik, oda a szám kozepére, a refrén elé. Az Utolsó éjszaka a Földön ha jól tudom rajtavan a régebbi demójukon is. Ebben nagyon tetszik az ordibálós és éneklős részek váltakozása. Bár ez talán az összes számra igaz. a myspaces oldalukon olvashattok egy interjút velük, ami az első Hitvány Fanzinban jelent meg.
Aki eddig nem hallgatta őket mindenképp tegye meg, az előbb már belinkelt oldalon.
..Idén még csak azon az említett egy koncerten voltam, viszont remélem ebben az évben is eljutok sok koncertre. Páran itt a kis városunkban úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk annyiban, hisz nyáron is leszerveztünk egy tök jó bulit, miért ne sikerülne többször. Most hogy már van (azaz már csak napok kérdése) saját koncertre való cuccunk semmi sem állhat az utunkba. Szóval tavaszra/nyárra tervezünk egy "koncertsorozatot" Break the Silence (már most kezdjük az agymosást), amire a kedvenc magyar bandáinkat fogjuk lehívni, remélhetőleg el is jönnek. Lelkesedés van, reméljük lesz eredménye.
köszi a figyelmet!
buda

Szólj hozzá!

Címkék: the break nesze you against silence something watchmybag

A bejegyzés trackback címe:

https://wedontchange.blog.hu/api/trackback/id/tr74319928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása